Pysy pystyssä, näe ja tule nähdyksi

Pysy pystyssä, näe ja tule nähdyksi on teemana satamien turvallisuuspäivänä 2.10.2017

Liukastui ja jäi roikkumaan junanvaunun oven kahvaan: 66 sairauslomapäivää. Liukastui laiturilla: 5 sairauslomapäivää, liukastui parkkipaikalla: 31 sairauslomapäivää. Liukastui ja kaatui junavaunun ovea sulkiessa: 5 sairauslomapäivää. Nämä ja lukemattomat muut liukastumiset työmatkoilla ja työtehtävissä on kirjattu vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana.

Liukastumiset näyttelevät yllättävän isoa osaa, jopa puolta, vaaralliseksi luokitellun satamatyön työtapaturmatilastoissa. Työstä poissaolojen lisäksi tapaturmat aiheuttavat harmia myös muuhun elämään.

Turvallinen liikkuminen jalkaisin haasteellisissa talviolosuhteissa on valittu ensimmäisen valtakunnallisen satamien turvallisuuspäivän toiseksi teemaksi, joka on Pysy pystyssä, näe ja tule nähdyksi. Tasaisella maalla liukastelun lisäksi huomiota kiinnitetään oikeanlaiseen työkoneisiin nousemiseen ja niistä poistumiseen.

Satamien turvallisuuspäivää vietetään 2. lokakuuta 2017 kaikissa Suomen satamissa. Lokakuussa päivät ovat jo lyhentyneet ja hämärä tulee aikaisin. Siksi on tärkeä muistuttaa myös näkymisestä. Työntekijöillä ja muilla satamassa liikkuvalla tulee aina olla heijastava vaatetus ja sen merkitys on ymmärretty hyvin, mutta näkyminen työmatkoilla ei ole yhtään vähäisempi asia. Heijastavat asut ja heijastimet ovat halpa henkivakuutus. Tieliikennelaki jopa velvoittaa jalankulkijaa käyttämään heijastinta pimeän aikana tiellä liikkuessa.

Satamien turvallisuuspäivä on yritysten johdon, henkilöstön, ammattiliittojen ja satamanpitäjien yhteinen tapahtuma. Työpaikoilla pidetään taukojen yhteydessä turvallisuustuokioita, joissa muistutetaan edessä olevan pimeän ja liukkaan ajan vaaroista.

Turvallisuuspäivä Stevecolla

Steveco Oy:n tuotantoyksiköissä Kotkan Hietasessa ja Mussalossa sekä Helsingin Vuosaaressa turvallisuuspäivä aloitetaan aamu- ja iltavuorojen alussa työsuojelupäälliköiden pitämillä turvavarteilla. Vastaavia turvavartteja järjestetään päivän mittaan myös kaikissa yhtiön toimipisteissä. Myös Stevecon tytäryhtiö Oy Saimaa Terminals Ab osallistuu turvallisuuspäivän viettoon toimipisteissään Haminassa ja Saimaan alueen satamissa.

Yhtiön johto sekä työsuojeluorganisaatio kiertävät päivän aikana kaikissa satamayksiköissä tapaamassa henkilöstöä.

Lisätietoja:
Steveco Oy, toimitusjohtaja Henri Kuitunen p. 0400 501 398
Steveco Oy, henkilöstöjohtaja Rauli Pohjola p. 044 232 3206
Steveco Oy, turvallisuuspäällikkö Arto Kauppila p. 044 232 3723
Oy Saimaa Terminals Ab, toimitusjohtaja Tomi Rautio p. 044 232 3770
Satamaoperaattorit ry, työmarkkinajohtaja Markku Hakala p. 050 3734544          

Kaikki mediatiedotteet löydät täältä
The Route Matters.